zaterdag 26 mei 2012

Kredietcrisis en hyperalimentatie bij kanker

bron: volkskrant blog sept 2008


Ooit zeiden de indianen "Aan der einde der dagen zullen de blanken weten dat geld niet te eten is".
Hugo Chaves - als nazaadje van de Indianen - verwoordde het wat moderner met "The American madness of the Financial Casino".
De Nederlandse Pers gebruikte de sensationele zinsnede "Het bloedbad op de financiële markt".
Honderden miljarden dollars en euro's werden de afgelopen weken in omloop gebracht om "de gebakken lucht economie" van het rijke Westen te redden.
Onderwijl riep de reddende angel uit Amen Rika - dessert Bush - dat deze crisis slechts een "schoonwassen van misstanden in de financiële wereld" betrof.
Ook een economisch hoogleraar van de Erasmus Universiteit verhaalde publiekelijk dat er in zijn ogen slechts sprake was van "paniekvoetbal" en dat de ware economie nog steeds kerngezond was.
Zou hij samen met Balkenende in het Ivoren Torentje in het Haagse de miljoenennota hebben opgesteld?
Tot ongeveer een half jaar geleden werd ik nog uitgelachen met mijn doemscenario over het verloop van de verkankerde wereld, die in 2007 zijn grootste economische crisis ooit zou tegenkomen.
Voor velen was dit het bewijs dat "deze gewezen kanker-reseacher" met zijn doemscenario over de eindtijd een valse profeet bleek te zijn.

Met een lach en een traan kijk ik terug naar het wereldcongres "From woundhealing to cancer" in 1980 aan de Erasmus Universiteit, dat eindigde met een open dialoog over de toendertijd al populair geworden behandeling van terminale kankerpatiënten: "hyperalimentatie".
Het was een theoretiseren over natuurlijke celspecialisatie door energiegebrek en de "economische scheefgroei in het lichaam bij kanker"
Nog geen jaar later verhaalde ik op een wereldcongres "alternatieve geneeskunde" met als titel "Cancer, it's like economy" hoe theoretisch de verkankerde wereld - net als bij celwoekering - nog gered zou kunnen worden door totale ontwaarding van de voedings-elicter voor de economie: geld.
Het waren toendertijd nog gissingen, daar ik nog steeds zoekende was naar "het sleuteltje op het doosje" ten aanzien van deze wildgroei van cellen, die niet voor niets de cryptische naam droeg van "kwaad en aardig te zijn".[ zie ook het boekje "De luxe van een kankercel te zijn" op http://www.wetenschap-eindtijd.com/ ]

Laat mij U lezer kort door de bocht verhalen wat er nu in de terminale fase van de wereldse verkankering aan de hand is.
Naar medisch model - alle cycli zijn elkaars gelijke - is deze injectie van geld als zijnde de voedingsbodem van de economie niets meer dan "hyperalimentatie, waardoor het lijdend bestaan van de mensheid als geheel nog even wordt gerekt".
Wat houdt deze hyperalimentatie precies in?
Iedereen weet dat kanker een proces is van progressieve uitmergeling van het lichaam ten behoeve van de kankercel
Anders gezegd: Kanker is een groeiende energienood in het lichaam, waarin de kankercel steeds rijkelijker wordt gevoed totdat beide onder die energienood bezwijken.
Werelds vertaald: "een progressief groeiende gebakken lucht economie".

Hyperalimentatie betekent letterlijk "overvoeden".
Voor het gezonde lichaam betekent dit dat de extra voeding wordt opgeslagen in de vorm van vet. Het is een "vetpot" voor slechte tijden.
Voor een terminale kanker betekent dit in de eerste plaats dat uitgemergelde niet-kankercellen weer normaler gaan functioneren, maar voor de kankercellen zelf betekent dit dat zij hun macht hervinden en verder kunnen gaan doorwoekeren in het verkankerde lichaam.
De kankercel zal het merendeel van de voeding incasseren, waardoor zij nog ongespecialiseerder en agressiever wordt.
Is het niet onvoorstelbaar hoe precies alle cycli elkaars gelijke zijn?

Sorry, ik durf het doemscenario van deze economische "hyperalimentatie" nauwelijks aan het geduldig papier toe te vertrouwen. Gelukkig wordt ik hierin gesteund door een recent artikel in "The Dutch Financial Times" - de NRC - hoe banken bij een eventuele collaps U "gebakken lucht garantie" hebben gegeven ten aanzien van Uw hypothecaire leningen". Geen dus!
Het is ongeveer zoals de volkswijsheid luidt "Geld maakt geld" en "armoede maakt armoediger".
Deze injectie van geld zal de rijken der aarde nog rijker maken en de armen nog verder uitmergelen totdat...
Helaas is het zoals ik aan het eind van DVD 2 uiteenzette "Arbeid adelt en de adel arbeid niet". Gaat het allemaal fout dan zullen de rijken der aarde zich slechts beroepen op "Wir haben es nicht gewusst".
Kijkend in de geschiedenis der culturen - die zich als ware cyclus - tot het einde der dagen zal herhalen, zal de collaps van de wereldse verkankering zeker niet zonder slag of stoot verlopen. Het enige verschil met vorige culturen is hooguit dat er toen nog geen verkankerde wereldsamenleving was en "de rijke der aarde van toendertijd" nog een beloofd land hadden om naar toe te vertrekken om het opnieuw te proberen.
Helaas, helaas!
We mogen dan volgens het sensatie-medium bij uitstel "De Telegraaf" nog steeds niet "de Pineut" zijn, maar dit is niets meer dan "struisvogel-politiek" om het dom gehouden volk maar zo lang mogelijk rustig te houden.
Maar!
"Geluk is met de domme", want hoe de verkankerde wereld er momenteel ook uitziet, er zijn levend in "het hier en nu" ook lichtpuntjes.
Kanker is - zoals ik eerder beschreef - een ultimate poging van het lichaam om het leven door middel van interne recycling te rekken.
De verkankering van de Westerse cultuur is onderdeel van een cultuurcyclus, waarover ik eerder schreef.
In het weten dat alles zo groot zo klein is, zie ik de mensheid als samenleving als geheel: "een groot lichaam", waarin iedereen zijn functie heeft.
Zo beleef ik kanker van de Westerse wereld zeker niet losstaand, maar als kanker van een van de organen van dat lichaam.
Aangezien alle cycli elkaars gelijke zijn, leven wij allemaal en niet alleen de rijke kankercellen van de wereld wel in "overtijd" om het leven als geheel te rekken .
Wij kankercellen zullen van deze hyperalimentatie nog even genieten van de keerzijde van dit kwade gezwel: rijkdom.
Met ander woorden: Wij mogen ons gelukkig prijzen als kankercellen in de wereldsamenleving te staan.
Maar het is wel het rekken van het leven als geheel, die - aan het einde der dagen - rijk en arm naar de verbrandingsoven van het crematoruim "Uranus" zal voeren.
Tenslotte stond alles al in de sterren beschreven en dit werd ooit nagelaten als "De begeerte van materialisten, die zijn gelijke niet kent".

1 opmerking:

 1. Het is nu bijna 4 jaar geleden dat ik op mijn volkskrantblogje meerdere malen uiteen gezet had dat het eerst einde verhaal EU zou worden om daarna over te slaan naar een mondiale crisis, die zijn gelijke niet kent in de geschiedenis der mensheid.
  Dit was toen niet meer zo moeilijk, want mijn voorspellingen van 1980 dat "Cancer, its like economy" toch wel voor iedereen duidelijk mocht zijn.
  Maar net zo als met de ziekte kanker die wij zo graag met gif te lijf gaan blijft het gif van "de leugen die regeert" ons voorhouden dat er echt niets aan de hand is.

  Twee dagen geleden activeerde de webmaster dit artikeltje [ dat hier met alle andere verhalen van weleer op zipfile staan], omdat hij voorzag dat het nu allemaal mis ging.
  En gisteren vertelde hobby-astroloog Nico dat er in juni een gevaarlijke conjunctie van pluto en uranus zou zijn, die deze "bail-out" wel eens zou kunnen versnellen.
  En vandaag meldt Xander-nieuws:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=659923&r=1&tbl_archief=&
  Dit is zeker geen oproep naar een ieder om zo snel mogelijk al het geld naar Zwitserland te "exporteren", want dit doemscenario t.a.v. de mondiale crisis is al heel lang bekend.
  En wij zouden als mensheid dan ook niet zo geniaal zijn als wij dit niet al lang hadden ingecalculeerd.
  Het is jammer dat een uitgelekt geheim rapport van de Sociétée General uit Parijs wat ik ooit van iemand kreeg in lucht is opgegaan toen mijn oude computer crashte.
  Maar hier stond duidelijk in vermeldt dat op het moment U [ dat nu lijkt te zijn aangebroken] al het circulerende geld zijn waarde zou verliezen en dat banktransacties vanuit het buitenland worden geblokkeerd ...[ behalve voor de edelen der natie humhum haha zoals ik]
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.